Dol fijn! - Reisverslag uit Kaikoura, Nieuw Zeeland van Ciska - WaarBenJij.nu Dol fijn! - Reisverslag uit Kaikoura, Nieuw Zeeland van Ciska - WaarBenJij.nu

Dol fijn!

Door: Ciska

Blijf op de hoogte en volg Ciska

07 Januari 2005 | Nieuw Zeeland, Kaikoura

We zijn nu in Kaikoura. Dat ligt op ongeveer 2 uur rijden boven Christchurch aan de kust. Het plaatsje staat bekend om de dolfijnen, walvissen en zeehonden die het er prima vertoeven vinden. Om hier te komen hebben we een prachtige route door de bergen gereden. Het landschap wisselt hier continue en je weet gewoon niet waar je kijken moet. Uiteraard zijn we ook al ruimschoots geconfronteerd met het fenomeen schaap. Die zijn hier inderdaad in overvloed. Eenmaal in Kaikoura werden we tegengewerkt door de vele 'No Vacancy' bordjes. Net toen we het echt somber begonnen in te zien zagen we een geel zonnetje langs de weg. We volgden de pijl en reden een ongeasfalteerd weggetje in richting zee. Daar was het: Ranui Cottage. Een prachtige bungalow met kleurige tuin en groot terras. Barbara kwam ons tegemoet en showde ons haar beschikbare kamers. Ze woont er zelf en verhuurd 3 prachtig ingerichte kamers waarvan er 2 een unieke seaview hebben. Nou in 1 van die kamers verblijven wij nu al 3 nachten (in plaats van de aanvankelijk geplande 1). Elke dag boeken we er, met een grote glimlach, nog een nacht bij...

De vriend van Barbara (Doug) werkt in de bouw en is visser. Wat is er beter dan op sleeptouw te worden genomen door een local? We zijn al twee keer mee de zee opgeweest met Doug en Kevin om te vissen. Kaikoura staat bekend om de Crayfish (Kai=eten, Koura=crayfish). Vanochtend hebben we 6 van die dingen gevangen en vanmiddag heb ik er 1 als snack bij een heerlijk glas Kaikoura wijn naar binnen gewerkt. Doug kwam 'm brengen in een krant gewikkeld en met een dikke knipoog... Enjoy! We zijn ook al door Doug en Barbara meegnomen naar de plaatselijke kroeg annex restaurant. Leuk om de andere vissers en locals te ontmoeten. Hey, where're you from... Oh Holland... Do you go to those coffeeshops?... DUH!

Tijdens het vissen vanochtend zagen we ook nog een paar dolfijnen. Ze waren echter niet zo 'gezellig' als de groep waar we gisteren... MEE GEZWOMMEN HEBBEN! Voor de kust van Kaikoura zijn wilde Dusky Dolphins. Sinds een tijdje (Kaikoura is nog niet zo heel erg lang een touristische trekpleister) gaat er 3x per dag een bootje de zee op met mensen die met ze kunnen zwemmen. Deze tours waren al volgeboekt tot eind januari. We hebben ons maar op de stand-by lijst laten plaatsen en de eerste klap was een daalder waard, want we konden aan boord. Gehuld in een sexy wetsuit kregen we instucties hoe we de dolfijnen moesten benaderen en hoe we met ze om moesten gaan. Dit zijn dus niet de getrainde dolfinarium-exemplaren! Dit zijn de wilde dieren waarvan je van te voren niet weet hoe ze op je reageren. Well, it was our lucky day! De dolfijnen waren wel in voor een spelletje. We gingen het water in (ter plaatse was de diepte slechts 1600 meter!!!) en na de koude-shock te boven te zijn stak ik mijn hoofd onder water en had al 3 dolfijnen onder me door schieten. Mijn hoekduiken (nee, niet naar 1600 meter) trokken de aandacht van de dolfijnen en zo had je echt geweldige onderonsjes met deze beesten. Ze daagden je ook uit door rondjes om je heen te zwemmen en dan de diepte in te verdwijnen. We hebben de boot 3x verplaatst en 3x heb ik echt unieke ervaringen gehad. Ze bleven maar komen en spelen. Na het zwemmen zijn we heel zachtjes gaan varen en toen zwommen ze met de boot mee. Ongelovelijk, wat een ervaring! We hebben het er nog constant over. Voordat we Kaikoura verlaten willen we nog gaan 'whale watchen' met een helicopter. Dat is natuurlijk ook te gaaf voor woorden. En dan hebben we natuurlijk de rest van New Zealand nog... :-)

Plan is om zaterdag naar Picton en Nelson te rijden (Noorden van het eiland). Dan willen we maandag het Abel Tasman National Park in voor prachtige wandelingen en kayaktochten. Maar ja, je weet het maar nooit hier in Kaikoura... hahaha.

Kus,
SIS

• 07 Januari 2005 - 07:49

Joke/Pieter:

Hoi Meidje!
    Wat een ervaringen!!!!!!!
    Zie ik je nou op een van de foto,s je tong tegen ons uitsteken? Foei!
    Ik las vandaag in een gerenomeerd ochtendblad (G&E)dat voor de Nw Zeelandse kust ijsbergen zijn waargenomen afkomstig uit het Z-Pool gebied,dus dat wordt nog schaatsen ook. Maak er maar snel een foto van!
    Het wordt hier al weer voorjaar met vandaag 12 gr
    Verder alles hier zijn gangetje en ook met je katten gaat het prima.
    Je auto mag weer een jaar de weg op volgen Stam.
    Groeten aan jullie beiden!

• 07 Januari 2005 - 08:12

Marco:

Hallo, Het wordt tijd dat je naar huis komt. Je doet net of je vakantie hebt. Het ziet er te gek uit. We moeten straks zeker een dagje vrij nemen voor het bekijken van de foto's. Veel plezier, geniet van je vakantie, Doeiiiiiiiii

• 07 Januari 2005 - 08:36

Art:

Hoi downunder girls!

Ik kan goed begrijpen dat jullie maar niet weg willen uit Kaikoura, want het ziet er prachtig uit. Het is natuurlijk erg vervelend wakker worden 's-ochtends met zo'n prachtig uitzicht ;-)! Door het contact met de locals krijgen jullie inderdaad een goed beeld van niet alleen de schoonheid van het land, maar ook van de bevolking. Daar hoor je eigenlijk ook altijd goede verhalen over. Geniet maar lekker samen van alles wat nog op jullie pad zal komen en we blijven jullie volgen!

Dikke X van Ad en mij, Art.

• 07 Januari 2005 - 09:20

Esther:

waauwww, het ziet er echt fantastisch uit girlies!!!
    Wat een uitzicht zeg. Geweldig om wakker te mogen worden in zo'n mooi land en dan het eerste wat je ziet als je naar buiten kijkt, is zo'n super uitzicht.
    Dat is nog 's seavieuw :)

Hele dikke zoen!

• 08 Januari 2005 - 12:05

Rudy:

Echt schitterend wat je heb mee gemaakt.Mayke heeft ook met dolfijnen gezwommen,en Brenda natuurlijk ook.He ga zo door,maar van de meiden mag je nog steeds niet met haaien zwemmen hoor!

• 09 Januari 2005 - 05:03

Ciska Zelf!!:

Hallo daar! Leuk om jullie reacties te lezen. Fijn dat het goed gaat met mijn poezenvolk. Wij zijn ondertussen bij het Abel Tasman National Park en gaan morgen voor de volgende onwaarschijnlijke ervaringen... Wordt vervolgd dus!

xxxXxxx

• 09 Januari 2005 - 11:12

José:

hee wijffie\'s,on helaas niet de foto\'s zien maar jullie verhaal gelezen,geweldig om zo bij de dolfijnen te zwemmen,fijn dat jullie zo genieten maak er verder nog wat mooi\'s van een hele dikke knuffel van mij.

• 09 Januari 2005 - 12:18

Jeannette:

Ha die lieve Cis,
    wat een ervaringen allemaal.
    Zemmen met
    dolfijnen, walvissen spotten met een helicopter.Het kan maar niet op.
    Alles gaat top en blijf lekker genieten!!!!!
    Liefs
    Jeannette

• 09 Januari 2005 - 17:04

Guillermo I Yvonne:

Hola familia !!!
    Yo comprendido los entousiasmos una vaciones presioso, mejor de mallorca ,un mundo differente i mas lejos, disfrutar esta viaje i saludos
    de nuestras!!!!!!!!!
    Hasta pronto i tambien para su amigaatje Lotte
    Tio i Tia de Mallorca kaal en Dor

• 09 Januari 2005 - 17:17

Wim En Yvonne:

For You to know
    Je hent er een tantezegger bij van Monique en Andre geboren op 27.12 2004 ,naam is JOP, wij waren ongelukkige wijze weer op de terug reis naar
    Mallorca. na 5 daags verblijf in het voor ons koude Nederland!!!!
    Saludos oncle Wim

• 23 Januari 2005 - 07:44

Wim En Yvonne:

Aan alles komt een eind ,maar ik geloof dat je reisverslag lezende de herinnering je levenlang bij je blijft
    WELCOME HOME ,in het pietepeutrige multiculturele koude landje

Wim en yvonne van uit een in bloeistaand,zonnig Mallorca